Vårt koncept

 

En boendekedja som erbjuder trygghet, service och komfort

Silver Life erbjuder ett bekvämt boende under det seniora livets alla skeden med erbjudande om gemenskap, aktiviteter, service och omvårdnad utifrån önskemål och behov.

Genom valet av ett personligt, bekvämt seniorboende under de aktiva åren garanteras tillgång till god vård- och omsorg den dag du behöver stöd. Du kan självklart flytta till Silver Life när vård- och omsorgsbehov redan uppstått, vi tillhandahåller då hemtjänst alternativt plats i vård- och omsorgsboende.

Couple

Våra 3 steg i Silver Lifes boende

1. Vi är friska och aktiva

Par- eller singelhushåll flyttar in i attraktiv lägenhet. Aktiviteter, gemenskap och service erbjuds i trevlig miljö.

2. Vi behöver stöd och omsorg

Om du får behov av personlig omvårdnad tillhandahåller Silver Life hemtjänst i bostaden, via avtal med kommunen.

3. Dygnetruntomsorg

Flytt till vård- och omsorgsboende efter biståndsbeslut. Övergången är mjuk då omgivning och omsorgspersonal är känd.

Medlemskap

När du flyttar till Silver Life är det för att du tycker att vårt koncept passar dina värderingar och önskemål. När du flyttar in blir du medlem i Silver Life och betalar en obligatorisk medlemsavgift som ger dig tillgång till viss service.

 

Vad som ska ingå i medlemsavgiften är ännu inte helt fastställt. Det kan också variera mellan våra olika enheter. Givet att ingå är tillgång till senioranpassat gym bemannat av en sjukgymnast, lokaler att använda för olika aktiviteter samt en Silver Lounge dit man som medlem alltid är välkommen för att beställa service eller bara sitta ner och ta en kopp kaffe, läsa tidningen eller kravlöst umgås med några grannar. Inställningen vi har när vi sätter samman medlemspaketen är att de som bor hos oss ska anse att det man får för pengarna är värt varenda krona!

Utöver medlemspaketet kommer Silver Life tillhandahålla olika tjänster och service utifrån efterfrågan, mot en extra avgift. Vår ambition är att vi alltid ska kunna möta de boendes önskemål och behov.

Om du får behov av personlig omvårdnad tillhandahåller Silver Life hemtjänst i bostaden, via avtal med kommunen. Skulle behoven bli så omfattande att det behövs vård – och omsorg dygnet runt kommer du att ha förtur till plats på Silver Lifes vård- och omsorgsboende som ligger inom samma enhet.

Hemtjänst och vård- och omsorgsboende har offentlig finansiering som grund.