Demensboende

Silver Life® erbjuder demensboenden med trygghet, omsorg och komfort i fokus

I Stockholms län har vi ljusa och hemtrevliga demensenheter i Nacka, Täby och Upplands Väsby, där de boende får personligt anpassad omsorg. Vi har lägenheter för både demens och somatik. Kontakta oss om du är intresserad av en bostad. 

På våra demensboenden arbetar engagerade sjuksköterskor som är utbildade inom demens och somatik. Våra medarbetare lägger stor vikt vid respekt och integritet, samtidigt som vi anpassar vården efter den boendes behov.

Genom att knyta samman boende, tjänster och vård är vårt mål att skapa Sveriges mest eftertraktade demensboende.

Utforska våra tre olika Silver Life® enheter – vilken passar dig?

Naturskön skärgårdsmiljö i Nacka, nära till allt i Upplands Väsby eller vacker slottsmiljö i Täby? Våra tre olika demensenheter har alla sin unika charm och omgivning, där verksamheten präglas av Silver Lifes® värdegrund om gemenskap, trygghet och komfort. Läs mer om våra enheter.

Silver Life Graninge
Vård- och omsorgsboende, Lägenhet

Vad är demensboende?

Demens är sjukliga förändringar i hjärnan, som innebär att hjärncellerna gradvis förtvinar och dör. Personen som drabbas kanske har svårt att självständigt klara av vardagen, blivit mycket glömsk eller fått förändrad tidsuppfattning.

På demensboenden är omgivningar, måltider och aktiviteter anpassade efter personer som har drabbats av en demenssjukdom. Personalen på det särskilda boendet är utbildade för att ta hand om och stimulera personer med kognitiva funktionsnedsättningar.

När en anhörig har fått demensdiagnos kan livet vändas upp och ner. Många frågor dyker upp och det kan kännas övermäktigt att sätta sig in i den process det innebär, om en flytt till ett demensboende skulle bli aktuellt. På Silver Life® finns vi här för dig med stöd, rådgivning och hjälp om din familjemedlem inte längre klarar vardagen på egen hand.

Ansök om ett biståndsbeslut från kommunen

För att få plats på ett av våra demensboenden måste personen ha fått en demensdiagnos. Du behöver också ansöka om ett biståndsbeslut från kommunen där personen bor. Har du ansökt och fått ett beslut beviljat har du rätt att välja ett särskilt boende för din familjemedlem. Läs gärna vår artikel om hur du väljer ett bra demensboende.

Ett boende med social samvaro och förebyggande friskvård

Vi på Silver Life® har en helhetssyn på åldrandet och erbjuder ett demensboende med gemenskap, aktiviteter och omvårdnad efter önskemål och behov. Vi tror på service, social samvaro och förebyggande friskvård – allt för att skjuta upp behovet av omsorg. Läs mer om vårt koncept.

När du bor på Silver Life har du tillgång till exempelvis:

  • träning och rehab för seniorer i generösa utrymmen erbjuder vi seniorgym och träningscykling med tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut
  • stimulerande aktiviteter såsom boule, fikastunder och musikunderhållning
  • Silver Lounge med bemannad reception dit du alltid är välkommen för att ta en kopp kaffe, läsa tidningar eller umgås med grannar.

Välplanerade lägenheter med höj och sänkbar toalett

Lägenheterna på våra demensboenden är ljusa, hemtrevliga och 31-50 kvm stora. Här finns en trevlig köksdel, trygghetslarm och en permanent säng. Du väljer om du vill inreda med egna möbler, eller så kan du hyra möbelpaket av oss. I paketet ingår två fåtöljer, ett litet bord och en soffa. I varje lägenhet ingår också:

  •   badrum med golvvärme och tvättmaskin
  •   höj- och sänkbar toalett och handfat
  •   trygghetslarm
  •   uttag för TV och bredband
  •   garderober med invändig LED-belysning.

Hur går flytten till Silver Life® boendet till?

Under flytten till en av våra enheter har vi tät kontakt med anhöriga, allt för en så trygg och mjuk övergång som möjligt. Vanligtvis inleds en eventuell flytt med att du som anhörig bokar en visning av lägenheten och boendet, där du får chans att ställa frågor och vi berättar om verksamheten. Du får även en välkomstmapp där all information står.

Nästa steg är att bestämma inflyttningsdatum. I samband med inflytt har vi välkomstsamtal med anhöriga där vi går igenom önskemål, levnadsberättelse och genomförandeplan – ett levande dokument med information om den boendes liv. Det kan röra sig om vad personen behöver gällande promenader, aktiviteter, personliga preferenser gällande måltider osv.

Vilken kostnad betalar man för demensboendet?

Hyran varierar och baseras bland annat på storleken på din lägenhet. Den som flyttar in i vårt vård- och omsorgsboende efter biståndsbeslut betalar förutom hyra en nationellt fastställd omsorgsavgift (ca. 2000kr), samt en måltidsavgift som kan variera något mellan våra boenden. Här kan du läsa mer om kostnaden.

Välkommen!