Äldreboende i Upplands Väsby

På Silver Lifes äldreboende i Upplands Väsby planerar vi för den som uppskattar att ha nära till allt. Området Fyrklövern ligger vid Upplands Väsby centrum där kommunens ambition är att få till en tät och levande stadskärna. I detta utmärkta läge har Silver Life etablerat sig, kontakta oss om du vill veta mer!

Silver Life® har en helhetssyn på åldrandet. Vi erbjuder både trygghetsboende samt även vård- och omsorgsboende. Vi tror starkt på service, social samvaro och förebyggande friskvård för att skjuta upp behovet av omsorg. Läs mer om vårt koncept här.

Ett privat äldreboende i Upplands Väsby med vackra, genomtänkta miljöer

Upptäck hur fantastiskt vårt privata äldreboende i Upplands Väsby kan vara! Hos Silver Life vet vi hur effektiv naturen kan vara för att sänka stress. Därför har vi en vacker trädgård nära enheten. Ett stort fokus läggs dessutom på utevistelser i form av promenader, som sker sker varje dag. Stigar och gångvägar i trädgården är utformade för att alltid leda tillbaka till utgångspunkten.

Ett boende med stort utbud av aktiviteter

Vi tror på att arbeta utifrån den boendes levnadsberättelse och önskemål, och på så sätt anpassa aktivitetsutbudet. Vi erbjuder bland annat:

  • fysisk aktivitet och hjälpmedel Det finns redskap och hjälpmedel för träning och lek, såsom boule och träningscykling. Även generösa, öppna ytor för de aktiviteter som kräver rörelseutrymme.
  • avslappnande behandlingar Våra boende erbjuds behandlingar som har en skön och avslappnande effekt. De kommer också få tillgång till speciella tygdjur med vetevärmare eller olika stoppning som ger sinnesro och lugn.
  • hemlagade och goda måltider Dagens höjdpunkt och en mycket viktig aktivitet är måltiden. Maten ska vara näringsberäknad och anpassad för våra boende. Fredagar, helger och högtider dukas det extra fint med festliga måltider. Maten tillagas i vårt eget kök.
Schackbräde med pjäser på ett vitt bord med orkidée

Hos Silver Life får de boende aldrig tråkigt

Surfplattor, musik, magasin eller tv-spel som styrs med hjälp av kroppen? Här har de äldre alltid tillgång till ett stort utbud av underhållning, musik och sysselsättning.

Tv-programmen på vår demensavdelning är speciellt anpassade efter de boende, och konstverk i omgivningarna stimulerar till intressanta samtal. Det finns tillgång till tryckta böcker såväl som ljudböcker, tidskrifter och talböcker för personer med läsnedsättning.

Surfplattor kan laddas med personliga spellistor och egna minnen i form av foton och film. Med jämna mellanrum ordnas fikastunder med musik i bakgrunden.

Trygghetsboende i Upplands Väsby – lägenheter

Vårt trygghetsboende i Upplands Väsby består av lägenheter på 32 kvm rum och kök med öppen planlösning. Alla rum har egna tvättmaskiner och är noggrant planerade för att underlätta vardagen för den boende.

Med Silver Lifes® trygghetsboende får du ett medlemspaket, där följande ingår:

  • tillgång till bemannad Silver Lounge i huvudbyggnaden där man kan sitta ner och ta en kopp kaffe, läsa tidningen eller bara vara, själv eller tillsammans med andra.
  • ett fräscht och modernt gym bemannat med en sjukgymnast för utformning av individuella träningsprogram.
  • lokaler att låna för olika aktiviteter.
  • tillgång till vårdlots som stöttar den boende i kontakter med kommunen och landstingets verksamheter.
  • rabatterade måltider för Silver Lifes medlemmar.

Privat äldreboende – en mer flexibel och fördelaktig boendeform

Vilka fördelar finns med privat äldreboende jämfört med ett kommunalt? Inom en privat verksamhet är det lättare att hitta lösningar eller anpassa sig efter olika önskemål. Det finns en helt annan typ av flexibilitet och kortare beslutsvägar, vilket gagnar de boende och anhöriga men även personalen.

Hur ansöker jag om en lägenhet?

Flytt till vårt vård- och omsorgsboende sker efter biståndsbeslut från kommunen.

Hur tar jag mig till boendet som anhörig?

Boendet är lätt att ta sig till då det ligger vid centrum. Bussar stannar i närheten och pendeltågsstationen ligger endast 10 minuter från verksamheten. Parkering finns.

Är du intresserad av en plats på vårt privata äldreboende i Upplands Väsby? Välkommen att kontakta oss på 08-506 360 40 eller info@silverlife.se!