Vanliga frågor

Som kömedlem står du i kö till alla våra enheter och får erbjudanden om att teckna avtal innan de går ut på öppna marknaden. Du får kontinuerliga uppdateringar  och trevliga erbjudanden från våra samarbetspartners i våra medlemsbrev.

Ja, vi letar ständigt efter nya platser att etablera oss på. I dagsläget har vi flera intressanta objekt på gång. När vi investerat i en ny enhet publicerar vi den informationen på vår hemsida och informerar våra medlemmar.

Uthyrning på grund av tillfällig vistelse under begränsad tid på annan ort kan godkännas av bostadsrättsföreningen eller hyresvärden. Detta förutsatt att uthyrningen sker i enlighet med föreningens stadgar och gällande lagstiftning.

Ja, det är samma kö för samtliga etableringar och både hyres- och bostadsrätter. Söker du vård och omsorgsboende kan du läsa mer här.

Ja. Om du vill säga upp din köplats så hör du av dig till oss så hjälper vi dig. 

Ja. När du säger upp ditt medlemskap förlorar du alla dina ködagar som du har samlat ihop.

Nej, ingen återbetalning utgår för kvarvarande tid av medlemskapet.

Medlemsavgiften kostar 550 kronor per hushåll (make/maka, registrerad partner eller sambo). Om du väljer att betala med inbetalningskort tillkommer en administrativ avgift på 50 kronor.

Din köplats gäller för både dig och din partner. Ett medlemskap kostar 550 kr per hushåll per hushåll (make/maka, registrerad partner eller sambo). Medlemskapet gäller inte för barn och släktingar.

Din plats i kön avgörs av hur många ködagar du har. Om du är osäker på antal ködagar kan du hitta den informationen under ”Mitt Silver Life” eller kontakta oss.

Ja, under våra förtursperioder har du möjlighet att göra en anmälan på upp till fem olika lägenheter per enhet.

Om det kommer in många förtursanmälningar för samma lägenhet får den med flest antal ködagar välja först.

När lägenheterna i våra nya enheter går ut till försäljning eller uthyrning, kommer de som står i vår kö få erbjudande om att anmäla intresse för de olika lägenheterna under ett begränsat antal veckor.

Silver Lifes kö gäller primärt för våra nyetableringar. Vid försäljning förmedlar vi gärna kontakt till de personer som står i vår kö.

När man flyttar in i Silver Lifes lägenheter betalar man en månadsavgift per person. Månadsavgiften ger dig tillgång till Silver Lifes gemensamma lokaler som till exempel gym, spa, bemannad reception samt tillgång till vårt aktivitetsutbud och medlemsrabatt i restaurangen. Silver Lifes erbjudande och månadsavgift skiljer sig åt mellan våra olika enheter, du hittar mer information under varje enhet.

Priset för en bostadsrätt eller hyresrätt hos Silver Life sätts i relation till vad övriga likvärdiga lägenheter i området kostar.

Förutom hyran tillkommer en nationellt fastställd omsorgsavgift. Omsorgsavgiften är inkomstbaserad och brukar hamna på ungefär 2000 kr per månad och betalas till din hemkommun. För omsorgsboende kan man få biståndsbeslut från kommunen eller betala privat.

Silver Lifes erbjudanden riktar sig främst till seniorer som är 65+. Vi har ingen övre åldersgräns.

För tillfället koncentrerar vi oss på att etablera oss i Stockholmsområdet med omnejd.

För att flytta till vårt seniorboende behöver du inte bo i kommunen där Silver Lifes enhet ligger. Om du söker plats på vårt vård och omsorgsboende behöver du kontakta kommunen där du bor och ansöka om att få flytta till oss.

Ja, så länge en av er är 65+.