Silver Life och Sveafastigheter tecknar långsiktigt samarbetsavtal

 

Silver Life och Sveafastigheter Bostad har kommit överens om ett långsiktigt samarbete  för att gemensamt utveckla framtidens boende för seniorer. Det första gemensamma projektet kommer att äga rum som en del av Fyrklövern i Upplands Väsby där 96 lägenheter för aktiva seniorer och ett omsorgsboende med 54 lägenheter skapas inom ramen för Silver Lifes koncept.

Silver Life är ett livsboende som vänder sig till seniorer med varierande behov och efterfrågan av boende, service och omsorg. Silver Lifes livsboende består av bostäder för de aktiva och vård- och omsorgsboende för de med mer omfattande behov. Sveafastigheter Bostad bygger och förvaltar hyresbostäder med målsättningen att utveckla attraktiva hem i en trevlig och hållbar miljö, där hyresgäster ska trivas och må bra.

 

  • ”Vi är mycket glada och ser med stor tillförsikt fram emot vårt framtida samarbete med Sveafastigheter Bostad. Deras gedigna kompetens och långsiktiga synsätt inom såväl byggnation som fastighetsägande kompletterar oss perfekt”, säger Mats Sundbom, VD Silver Life.

 

  • ”Vi är tacksamma för denna uppgift och ser mycket fram emot att tillsammans med Silver Life och Upplands Väsby Kommun får möjlighet att genomföra och långsiktigt förvalta Sveriges mest nyskapande livsstilsboende för seniorer”, säger Lars Gärde Vice VD och Affärsutvecklingschef Sveafastigheter Bostad.

 

  • ”Upplands Väsby kommun har en tydlig målsättning att bygga den moderna småstaden, säger Alarik von Hofsten, projektansvarig för stadsdelen Fyrklövern. Silver Lifes koncept är en bra och nyskapade del i detta stadsbygge som vi nu ser kommer förverkligas med hjälp av Sveafastigheter Bostad som både byggherre och långsiktig ägare av själva fastigheterna”.

 

Wistrand har varit rådgivare i affären.

Läs mer