< Alla nyheter

Silver Life och Altira samarbetar kring utvecklingen av Foresta

12 april 2016

Silver Life och Altira har tillsammans kommit överens om att i dialog med Lidingö stad undersöka möjligheterna att utveckla Foresta på Lidingö till ett högkvalitativt boende för äldre.

Silver Life är ett livsboende som vänder sig till seniorer med varierande behov och efterfrågan av boende, service och omsorg. Silver Lifes livsboende består av bostäder för de aktiva och vård- och omsorgsboende för de med mer omfattande behov.

Altira är ett fastighetsbolag som driver aktiv förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter med fokus på Storstockholm.

Parterna inleder nu konstruktiva samtal i syfte att utreda förutsättningarna för att skapa Silver Life på Foresta.

Det känns inspirerande och spännande att få chansen att undersöka förutsättningarna för vårt boendekoncept i denna unika miljö, där vi kombinerar boenden med service och omsorg av högsta kvalitet, säger Mats Sundbom, VD på Silver Life.

Vi är mycket glada över denna möjlighet. Foresta har enastående kvaliteter och kommer att kunna erbjuda ett boende för äldre i världsklass. Altira kommer, i samband med ett positivt planbesked, att aktivt undersöka lämpliga lokaliseringsalternativ för den nuvarande hotellverksamheten, säger Oscar Christensson, VD på Altira.

Om planerna går i lås skulle denna nya etablering leda till större valfrihet för öns seniorer. Samtidigt skulle det innebära att ett nytt boendekoncept erbjuds som följer den äldre från ett friskt och aktivt liv till biståndsbedömd dygnetruntomsorg, allt inom samma väggar. Vi ser positivt på detta. Det är dock viktigt att understryka att kulturskatten Foresta ska bevara sin unika miljö och hållas öppen för allmänheten, säger Anna Rheyneuclaudes Kihlman, Kommunstyrelsens Ordförande i Lidingö stad.