Graninge Strand Omsorgsboende och Seniorboende

Silver Life Nacka – ett äldreboende med unik historia och läge

Söker du ett äldreboende i Nacka med det lilla extra? Missa inte Silver Life Graninge som är beläget nära naturreservatet med vacker utsikt över Baggensfjärden. På Silver Life Graninge erbjuder vi både hyresrätter och bostadsrätter för seniorer, där spännande historia och ett rikt aktivitetsutbud sätter guldkant på ålderns höst. 

Silver Lifes Nackaenhet är beläget i Graninge Stiftsgård, en gammal herrgård med anor från 1909. Byggnaden är ritad av den kända svenska arkitekten Ferdinand Boberg, som bland annat även ritat NK, Rosenbad och Centralposthuset på Vasagatan. Mauritz Philipsson och hans hustru Ingrid flyttade in i detta pampiga hus som var en morgongåva från Mauritz till Ingrid. 

Herrgården användes som sommarresidens fram till 1946 då Mauritz Philipsson sålde fastigheten till Stockholms stift. År 1960 stod Graninge kyrka färdig, även denna byggnad ritad av en annan välkänd svensk arkitekt vid namn Nils Tesch. Fram till 2013 huserade Graninge Stiftsgård där. Fyra år senare förvärvade Backahill marken och Silver Life anslöt sig i ett samarbete för att bygga upp Silver Lifes första seniora etablering bestående av bostadsrätter och hyresrätter. För dig som söker ett vård- och omsorgsboende i Nacka kan vi även erbjuda detta, för de seniorer som har större omsorgsbehov. 

Ett naturnära äldreboende i Stockholm med egen restaurang

Platsen talar för sig själv. Seniorboendet ligger i ett av Stockholms vackraste områden som blickar ut över Baggensfjärden med det vackra eko-naturreservatet i bakgrunden. Det är helt klart ett unikt boende på en unik plats. I anläggningen hittar du alla tänkbara faciliteter och vår härliga restaurang Villa Boberg, som drivs av bröderna Michael och Christopher Sander. Bröderna är också grundare av vinföretaget Winestyle Nordic. Restaurangen är öppen för både allmänhet och medlemmar. 

Relaxavdelning och senioranpassat gym förebygger fysiska besvär

En trappa ner finner du vår relaxavdelning, ljusterapirum, senioranpassat gym och gruppträningslokaler som blickar ut över trädgården och vattnet. Här har vi dessutom vår husläkarmottagning som Sophiahemmet håller i, där våra boendemedlemmar får trygg och modern vård.

När det kommer till aktiviteter har vi både fysiska och sociala aktiviteter i form av gruppträning och boulespel. Vi har anordnat Silver Vasan, stavgång och biovisning, men också egna föredrag som vi kallat ”min timme” där man som medlem har fått berätta lite mer om sitt liv och sina erfarenheter – en aktivitet som varit mycket uppskattad. Personalen på enheten har även ordnat konserter och marknader på plats. 

Silver Life Nacka anpassade rutinerna under Coronapandemin

När Coronapandemin slog till med full kraft lät vi oss ändå inte slås ner av det utan valde att tänka om och tänka nytt! Allt för att i så stor utsträckning som möjligt kunna fortsätta leva på som vanligt. Träningspassen förlades till exempel via de boendes balkonger i början av pandemin och har nu flyttats utomhus med säkerhetsavstånd, samt att vi anpassade restaurangen så att man skulle kunna besöka oss på ett säkert sätt. Under förra sommaren hölls flera konserter utomhus, bland annat med musikanten Tina Ahlin vilket blev succé. 

Är du intresserad av att ställa dig i kö till oss? Gå in på vår hemsida, eller klicka här för att bli medlem. Avgiften är 500 kronor per år och hushåll. Som medlem i vår kö står du i en och samma kö till samtliga etableringar och båda boendeformerna, d.v.s. både hyresrätter och bostadsrätter för seniorer i Stockholm.

Har du frågor är du alltid varmt välkommen att ringa till oss på 08-506 360 40. Vår telefon är öppen vardagar 9:00-15:00.

Läs mer