Väsby Towers

Senior- och omsogsboende i en modern småstad med gröna oaser

Välkommen till Silver Life Väsby Towers i kvarteret Drabanten i Upplands Väsby. Här hittar du senior- och omsorgsboende för dig som uppskattar närhet till affärer, caféer och service med naturen runt knuten. Väsby Towers består av tre huskroppar med bostads- och hyresrätter med en gemensam takträdgård.
Projektets förtursperiod har nu passerat, vilket innebär att även du som inte står i Silver Lifes kö har möjlighet att anmäla intresse för en lägenhet. Lediga hyresrätter hittar du hos vår samarbetspartner Hemvist.

Seniorboende

I närheten av stad och natur

Ståtliga Väsby Towers imponerar med både höjd och design. Med Blå Parken och Fyrklövern som kuliss finns det mycket att vila blicken på till morgonkaffet. Lägenheterna är ljusa och välplanerade med en boyta på 39-78 kvadratmeter. Alla har öppen planlösning och är anpassade för seniorer. Boendet ligger precis intill Väsby Centrum och har ett bra utbud med fina vandringsleder, golfbanor, sportanläggningar och kulturminnen precis i närheten. Härifrån når du dessutom enkelt Arlanda och centrala Stockholm med pendeltåg och buss.

Med plats för gemenskap

Uppe i Orangeriet, som ligger i direkt anslutning till den fantastiska takterrassen, njuter du av milsvid utsikt morgon som kväll. När det börjar bli dags att röra på sig kan du träna på gymmet, där den senaste utrustningen finns. Eller spela kubb på terrassen med någon av grannarna. Avsluta med en härlig stund på relaxavdelningen eller i bastun som mjukar upp muskler och leder. När du vill läsa dagstidningen eller ta en fika är det bara att komma ner till vår Silver Lounge, där du möter andra medlemmar.

– Vi bor i en hyresrätt på 16 våningen och utsikten är fantastisk! Det är underbart med de olika aktiviteterna, man träffar så mycket folk. Vi brukar äta tillsammans i restaurangen. Alla som bor här är väldigt nöjda och all personal ger alltid ett trevligt bemötande.

Gunilla och Hasse

Väsby Towers

Gunilla och Hasse på Seniorboendet i Upplands Väsby

Upplev tillsammans med andra

Det är viktigt med en bra balans i livet med gemenskap, hälsosam mat, energigivande träning och återhämtning. Detta präglar aktiviteterna som vår serviceledare Ylva anordnar. Förutom specialanpassad träning för seniorer planerar Ylva också in inspirerande besök på något av Stockholms alla museum, konserter och spännande föreläsningar.

När du önskar något extra

För en enklare tillvaro hjälper vi dig att boka till exempel städning, tvätt och fönsterputs, om behovet dyker upp. För att få hjälp med enklare IT-tjänster eller lättare hantverk som att hänga upp dina nya gardiner eller byta en glödlampa finns vaktmästare på plats.

Restaurang bara ett par steg bort

För en härlig lunch är du välkommen till restaurang Guldkanten i ett av våra hus. Här bjuds på hälsosamma rätter från det klassiska svenska matarvet kryddat med globala influenser. Kom in och njut av hälsosamma rätter med influenser från hela världen, till rabatterade medlemspriser.

– Här känns stadspulsen nära samtidigt som det finns både, åker, sjö och skog i närheten. I Väsby Centrum finns allt man behöver och när man känner för något annat tar pendeltåget bara 20 minuter till Stockholm. Vi har föreläsningar, gemensamma träningspass, provar på pralintillverkning och har en bokklubb. Ibland går vi på konsert.

Ylva Granöö

Serviceledare, Väsby Towers

Omsorgsboende

När du eller en anhörig behöver mer stöd i vardagen

När hemtjänsten inte längre räcker till finns vårt vård- och omsorgsboende för dig, med eller utan biståndsbeslut. Vi har 54 platser och ett team som består av undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Du får även en kontaktperson som finns tillgänglig för dig och dina anhöriga, så att du kan känna dig trygg med att du får den vård och omsorg som passar dig.

För en enklare tillvaro

Vård och omsorgsboendet är byggt med trygghet och gemenskap som utgångspunkt. Alla våra omsorgslägenheter elegant inredda i rogivande toner och utrustade med pentry, höj- och sänkbara sängar och trygghetslarm. De rymliga badrummen har dusch- och tvättställsblandare som du enkelt justerar med ett knapptryck. Är ni ett par som vill bo tillsammans finns lägenheter anpassade för detta. Du kan också välja om du vill hyra lägenheten med eller utan möbler.

En dag i din takt

I direkt anslutning till lägenheterna finns det gemensamma vardagsrummet. Här kan du sätta dig en stund i läshörnan med en bra bok. Eller en kopp kaffe i soffan tillsammans med dina grannar. Varje dag erbjuds dessutom en aktivitet eller utevistelse som är frivillig att vara med på.

Mat med omtanke

Alla våra måltider tillagas på plats av professionella kockar. Menyn är varierad med fokus på näringsrika rätter som kittlar smaklökarna. Förutom frukost och lunch serveras det även middag, kvällsmat, mellanmål och fika.

Våra andra enheter

Medlemskap

Det lönar sig att bli medlem

Som medlem får du förtur till lägenheter på våra områden och fina erbjudanden från våra partners. Vi har ett medlemskap för dig som vill ställa dig i kö, och ett för dig som redan bor hos oss.

Seniorboende i Stockholm