Väsby Towers– stadsnära och modernt seniorboende

Silver Life Väsby Towers i Upplands Väsby är boendet för den som uppskattar att ha nära till allt! Området Fyrklövern ligger vid Väsby Centrum där kommunens ambition är att skapa en tät och levande stadskärna. Närheten till centrum med tillgång till affärer, caféer och service attraherar många aktörer och det planeras för bostäder för många olika grupper – seniorer, barnfamiljer och studenter. I detta utmärkta läge har Silver Life valt att etablera sig med både bostadsrätter och hyreslägenheter. Ända sedan första spadtag har vi haft ett nära samarbete med fastighetsägaren Sveafastigheter med målet att skapa en unik och attraktiv anläggning.

För mer information om hyresrätterna besök gärna https://sveafastigheterbostad.se/vara-omraden/upplands-vasby-drabanten-hyresratter/

Silver Life erbjuder en helhetssyn på de senare åren i livet, från senior- och trygghetsboende till hemtjänst och så småningom ett äldreboende på samma område. Läs mer om vårt koncept här.

Är du endast intresserad av vård- och omsorgsboende? Klicka på ”Vård & omsorgsboende” här nedanför för mer information

Silver Life i Upplands Väsby

På vår enhet Silver Life Väsby Towers finns 28 bostadsrätter och 75 hyresrätter. Lägenheterna är byggda med fokus på komfort, estetik och funktion och består av 1,5-3 välplanerade rum och kök med öppen planlösning. Lägenheterna förmedlas via vår medlemskö.

FACILITETER

Från vår lounge ser du takträdgården, Infinity Garden, med utsikt över området Fyrklövern och den nya Blå parken. Här kan du ta en kopp kaffe med en granne eller slå dig ned för att läsa en bok eller morgontidningen. I anslutning till loungen ligger Silver Lifes gym och träningsutrymmen, utrustat även för dig som har behov av rehabilitering, samt vår fina relaxavdelning med bastu.

I nära anslutning till bostäderna finner du restaurangen där boende i Väsby Towers har rabatt och där du tillsammans med dina grannar kan äta och umgås i trevlig miljö.

SERVICE

Silver Lifes serviceteam på Väsby Towers bistår dig med det du behöver. I loungen får du bland annat hjälp med bokningar av tilläggstjänster såsom hushållsnära tjänster. Vår vaktmästare hjälper dig med enklare hantverkstjänster såsom upphängning av gardiner och tavlor, byte av lampor, avlopp och enklare IT-tjänster.

I området finner du arbetsterapeut och tränare som hjälper dig med träningsprogram, individuellt anpassat efter dina önskemål och behov. I våra behandlingsrum har du möjlighet att träffa läkare, sjuksköterska eller boka tid med frisör, massör eller fotterapeut.

Är du i behov av rådgivning i kontakt med kommun och landsting hjälper vi dig att få kontakt och finns här för din trygghet.

Är du intresserad av en lägenhet? Välkommen att kontakta oss på telefon 08-506 360 40 eller info@silverlife.se!

Silver Life Upplands Väsby, SÄBO

På vår enhet Silver Life Upplands Väsby SÄBO erbjuder vi 54 lägenheter för inflyttning från och med den 16 augusti 2021. Lägenheterna är byggda med fokus på komfort, estetik och funktion och förmedlas via kommunen. I möbleringen av gemensamma ytor har vi fokuserat på högkvalitativa materialval med noggrant utvald design för komfort och trivsel.

AKTIVITETER

Vi arbetar utifrån den boendes levnadsberättelse, önskemål och anpassar på så sätt aktivitetsutbudet efter individen. Alla erbjuds utevistelser i form av promenader då kontakt med naturen lugnar och ger sinnesro.

Dagens höjdpunkt och en mycket viktig aktivitet är måltiderna. Maten ska vara näringsberäknad och anpassad för våra boende, måltiden ska utgöra en trevlig och harmonisk stund på dagen. På fredagar, helger och högtider dukas det extra fint och vi bjuder gärna på något gott.

VÄRDEGRUND

Vi möter varje boende som en unik individ oavsett bakgrund, religion, etnisk tillhörighet, ålder och kön. Våra boende får leva sitt liv i enlighet med sin personlighet och identitet. Vi värnar om den enskilda individens privatliv, integritet och självbestämmande.

Omsorgen präglas av en stark tro på alla individers förmåga och vilja att ta ansvar för sitt liv, och bygger på en samordnad helhetssyn präglad av kontinuitet. Vi utgår från den boendes individuella livssituation och önskemål och erbjuder god äldreomsorg av kunnig personal i en trygg miljö.

Vi tar tillvara på varje individs kunskap och erfarenhet och vi lär av varandra. Vi strävar efter att ha ett öppet och respektfullt förhållningssätt som bekräftar den enskilda individens behov av att bli sedd och hörd.

ANHÖRIGA

Vår verksamhet ska på ett aktivt sätt se, respektera och samarbeta med anhöriga. Anhörigas medverkan har stor betydelse för att vi ska kunna ge bra omsorg och vård.

MEDARBETARE

Våra medarbetare är utbildade utifrån de krav som ställs enligt Socialstyrelsens Allmänna råd. Vårt främsta mål är att du ska känna dig nöjd och trygg med att bo hos oss.

SYNPUNKTER OCH KLAGOMÅL

Vi välkomnar närståendes synpunkter och eventuella klagomål och använder dem till någonting positivt, som vi behöver utveckla och förbättra. Genom att bjuda in till närståendeträffar finns möjlighet att ytterligare fånga upp önskemål och synpunkter.

Välkommen att kontakta oss på telefon 08-400 142 00 eller info@silverlife.se!

Välkommen att kontakta oss på telefon 08-400 142 00 eller info@silverlife.se!

FAKTA OM PROJEKTET
Lägenheter för seniorer, förmedlas till medlemmar i Silver Life, i samarbete med fastighetsägaren Sveafastigheter Bostad
Område: Centrum
Kommun: Upplands Väsby
Lägenheter: 1,5-3 rum och kök, 39-78 kvm
Bostadsrätter: 28
Hyresrätter: 75
Vård & omsorgsboende: 54
Byggstart: Kvartal 1, 2019
Säljstart: Kvartal 1, 2019
Tillträde: Omsorgsboende: augusti 2021, Seniorlägenheter: Kvartal 4 2021 – Kvartal 1 2022
Lägenheterna förmedlas via Silver Lifes medlemskö

Verksamhetschef:
Ana-Maria Estrella
e-post:
ana-maria.estrella@silverlife.se