Näsby Slottspark

senior- och omsorgsboende i anrik slottsmiljö med natursköna omgivningar

Välkommen till Silver Life i Näsby Slottspark i Täby, ett seniorboende där natursköna omgivningar vävs samman med närheten till innerstaden. Njut av en uppfriskande promenad vid vattnet eller en fika på slottet. När lusten faller på går du enkelt ner till Roslagsbanan där tåget tar dig till centrala Stockholm inom 20 minuter.

Seniorboende

Ett modernt boende mitt i naturen

Näsby Slottspark består av 142 välplanerade bostadsrätter samt härliga sällskapsytor. Här kan du välja mellan allt från spektakulära takvåningar med trevliga terrasser till rymliga tvårummare med stora balkonger. Alla lägenheter har generösa fönster som bjuder på vackra utsikter och ett rikligt ljusflöde.

Med plats för gemenskap

Förutom slottet och de gröna omgivningarna, finns en underbar wellnessavdelning. Här kan du träna en stund på gymmet och sen koppla av i bastun eller bubbelpoolen. I en av slottets flyglar har vi vår exklusiva medlemslounge. Hit kan du gå för att läsa morgontidningen, umgås med andra medlemmar eller ta del av våra aktiviteter.

– Vi ångrar inte en sekund att vi flyttade hit efter alla år i stan. Det är så lätt att skifta mellan stad och natur, och det är så vackert med slottsparken här. Vår serviceledare är fantastisk och genom aktiviteterna har vi fått många nya vänner. Granngemenskapen är fin och det är tryggt att vi har varandra här.

Klas och Annika

Näsby slottspark

Upplev tillsammans med andra

På Silver Life är vi övertygade om att allting hänger ihop. Därför är det viktigt med en bra balans i livet med gemenskap, hälsosam mat, energigivande träning och återhämtning. Detta präglar aktiviteterna som vår serviceledare Katarina anordnar. Under förmiddagen kan du till exempel få upp pulsen på cirkelträning för att sedan varva ner med ett intressant samtal I bokklubben. Föredrar du ett högre tempo kanske du följer med på en golfrunda eller en pubkväll.

När du önskar något extra

För en tryggare och enklare tillvaro hjälper vi dig att boka till exempel städning, tvätt och fönsterputs, om behovet dyker upp. Hos vår samarbetspartner kan du boka tid för massage och behandlingar. För att få hjälp med enklare IT-tjänster eller lättare hantverk som att hänga upp dina nya gardiner eller byta en glödlampa finns vaktmästare på plats.

Restaurangen i Näsby Slott

Välkommen till Lilla Slottskrogen på Näsby Slott, som erbjuder en säsongsbaserad meny där svenska smaker möter moderna influenser. Kom in för lunch eller middag, lagad från grunden på närproducerade råvaror. Självklart till rabatterade medlemspriser.

– Jag åker med glädje till jobbet och kommer till en arbetsplats som jag älskar på alla sätt. Det gäller både miljön och mina medlemmar. Dagarna kan se annorlunda ut men klockan 10 börjar dagens första fyspass. Det brukar bestå av cirkelträning, yoga, balansträning eller en powerwalk. På eftermiddagen hittar vi på något annat beroende på vad medlemmarna har önskat.

Katarina Pettersson

Serviceledare, Näsby Slottspark

Omsorgsboende

När du eller en anhörig behöver mer stöd i vardagen

När hemtjänsten inte längre räcker till finns vårt vård- och omsorgsboende för dig med, eller utan, biståndsbeslut. Med vårt team bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Dessutom får du en kontaktperson som finns tillgänglig för dig och dina anhöriga, så att du kan känna dig trygg med att du får den vård och omsorg som passar dig.

För en enklare tillvaro

Vård och omsorgsboendet är byggt med trygghet och gemenskap som utgångspunkt. Här finns 54 ljusa och moderna lägenheter som du kan hyra med eller utan möbler. Alla våra omsorgslägenheter elegant inredda i rogivande toner och utrustade med pentry, höj- och sänkbara sängar och trygghetslarm. De rymliga badrummen har dusch- och tvättställsblandare som du enkelt justerar med ett knapptryck.

En dag i din takt

I det gemensamma vardagsrummet som finns i anslutning till alla lägenheter, kan du slå dig ner i den sköna soffan och läsa tidningen i lugn och ro. Eller ta en kopp kaffe med utsikt över de vackra grönområdena. Varje dag erbjuds dessutom en aktivitet eller utevistelse som är frivillig att vara med på.

Mat med omtanke

Alla våra måltider tillagas på plats av professionella kockar. Menyn är varierad med fokus på näringsrika rätter som kittlar smaklökarna. Förutom frukost och lunch serveras det även middag, kvällsmat, mellanmål och fika.

– Det bästa med vårt omsorgsboende är att de boende är nöjda och trivs, de vackra miljöerna och vår egen kock! Här är det högt i tak vad gäller idéer och innovation vilket betyder att vi blir bättre för varje dag.

Katariina Stjernfeldt Nettelbrandt

Verksamhetschef för Omsorgsboendet, Näsby Slottspark

verksamhetschef Katariina på seniorboende i täby

Våra andra enheter

Medlemskap

Det lönar sig att bli medlem

Som medlem får du förtur till lägenheter på våra områden och fina erbjudanden från våra partners. Vi har ett medlemskap för dig som vill ställa dig i kö, och ett för dig som redan bor hos oss.

Seniorboende i Stockholm