Nacka

Naturskön skärgårdsmiljö i Graninge

Alla bilder

I naturskön skärgårdsmiljö i Graninge finner du vår nybyggda Silver Life-enhet med drygt 130 lägenheter och 54 platser i vård- och omsorgsboende. Vi planerar och bygger tillsammans med fastighetsbolaget Backastad med vilka Silver Life har etablerat ett nära samarbete.

I den magnifika huvudbyggnaden, som ritats av Ferdinand Boberg och som färdigställdes 1909, finns rikligt med ytor för samtliga boende i Silver Life att vistas i för gemenskap och aktiviteter. Där inryms bland annat en bemannad reception och lounge, restaurang Villa Boberg, relaxavdelning med bastu och ångbastu, träningslokaler, gym och fotvård.

Lägenheter förmedlas via Silver Lifes kö. Bli medlem och boka köplats här

Silver Lifes medlemspaket är kopplat till lägenheten, nedan beskrivs medlemskapets innehåll.

 

FACILITETER

I huvudbyggnaden från 1909, Villa Boberg, finns 800 kvadratmeter med ytor för gemenskap och aktiviteter. I vår bemannade lounge kan du ta en kopp kaffe med en granne eller slå dig ned för att läsa en bok eller en tidning. Här finns även vår högkvalitativa restaurang där våra medlemmar äter till rabatterade priser, och där man även njuter av utsikten över hela Baggensfjärden, med Saltsjöbaden i horisonten. I huvudbyggnaden finns även rum för aktiviteter och ett rum med artificiellt solljus inrett till en skärgårdsstrand, gym, bastu och ångbastu, behandlings- och läkarrum samt relaxavdelning - allt i noggrant nyrenoverat skick.

 

SERVICE

Silver Lifes serviceteam bistår dig med allt ifrån enklare hantverkstjänster till datorhjälp. I loungen får du bland annat hjälp med bokningar av tilläggstjänster såsom behandlingar, catering, byte av däck, bilpool eller hushållsnära tjänster.

Vår vaktmästare hjälper dig med enklare hantverkstjänster, t.ex. uppsättning av gardiner och tavlor, byte av lampor och är behjälplig om avloppet proppar igen. Får du problem med din telefon, iPad eller dator är vår IT-service bara ett samtal bort och de hjälper dig gärna.

I området finner du fysioterapeut, arbetsterapeut och tränare som hjälper dig med ett personligt utformat tränings- eller rehabiliteringsprogram, individuellt anpassat efter dina önskemål och behov. I våra behandlingsrum har du möjlighet att träffa läkare, sjuksköterska eller boka tid med frisör, massör eller fotterapeut.

Är du i behov av rådgivning i kontakt med kommun och landsting hjälper vi dig att få kontakt och finns här för din trygghet.

 

Här erbjuder vi vård och omsorg dygnet runt, i vacker skärgårdsmiljö, för äldre personer när hemtjänsten inte längre räcker till. Vård- och omsorgsboendet ligger närmast huvudbyggnaden och flera av lägenheterna har utsikt över vattnet.

Vår filosofi är att skapa en varm och trygg tillvaro med hjälp av erfaren, engagerad och empatisk personal. För att bidra till en aktiv och meningsfull tillvaro knyter vi an till Nackas natur- och kulturliv, planerar aktiviteter och stunder av gemenskap dit även släkt och vänner är välkomna. Vi bjuder på god, vällagad mat, direkt levererad från Restaurang Villa Boberg.

 

BOENDET

Vård- och omsorgsboendet består av 54 nybyggda lägenheter, fördelade på tre våningar och sex flyglar. I varje flygel finner du nio lägenheter.

De gemensamma ytorna är generösa, ljusa och öppna och stimulerar till samvaro. Du delar hall, vardagsrum och kök med åtta grannar. Här finns även en större balkong eller uteplats med utsikt över området och vattnet.
I möbleringen av gemensamma ytor har vi fokuserat på högkvalitativa materialval med noggrant utvald design för komfort och trivsel.

 

LÄGENHETEN

Lägenheternas storlek varierar mellan 30-50 kvm och består av ett rum och pentry. Här finns ett rymligt badrum med golvvärme, utrustat med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt elektriskt höj- och sänkbar toalett och handfat. Varje lägenhet är även utrustad med trygghetslarm, garderober med invändig LED-belysning, en höj- och sänkbar säng och uttag för TV och bredband. Du väljer själv om du vill hyra din lägenhet med eller utan möbler.

 

Besök oss eller ring! Kontaktuppgifter finner du till höger på denna sida.

Fakta om projektet

 • Telefon: 08- 400 141 00
 • Område: Graninge Strand
 • Kommun: Nacka
 • Lägenheter: 2-4 rum och kök, 50-110kvm
 • Bostadsrätter: ca 100
 • Hyresrätter: ca 40
 • Vård & omsorgsboende: 54
 • Byggstart: Kvartal 2, år 2017
 • Säljstart: Kvartal 3, 2017
 • Tillträde: Kvartal 2, 2019 (Etapp 1)
 • Listade i Silver Lifes kö har förtur
Boka köplats

Verksamhetsledare: Patricia Sjöblom, patricia.sjoblom@silverlife.se

Ferdinand Bobergs väg 12-18