Graninge Strand

Senior- och omsogsboende med närhet till vatten och storslagen natur

Varmt välkommen till Silver Life Graninge Strand – ett senior- och omsorgsboende inbäddat mellan vackra Baggensfjärden och ett sagolikt naturreservat. Ta en badtur när temperaturen tillåter eller en promenad upp till Ekoberget, som bjuder på storslagen utsikt.

Seniorboende

Modernt boende i skärgårdsmiljö

I Graninge Strand finns 130 hyres- och bostadsrätter samt generösa sällskapsytor. Välj mellan mysiga lägenheter och större våningar, alla med balkong eller uteplats mot vattnet och magiska solnedgångar. De välplanerade lägenheterna är anpassade för seniorer och har en boyta på 50-110 kvadratmeter.

Med plats för gemenskap

I vackra Villa Boberg möts du av generösa ytor där du kan umgås med vänner och grannar och delta i trevliga aktiviteter. Träna en stund i gymmet, koppla av i bastun på relaxavdelningen och fyll på med energi i ljusterapirummet. På restaurang Villa Graninge kan du äta en god och hälsosam lunch till förmånligt medlemspris. I loungen hittar du sällskapsspel, tidningar och sköna fåtöljer för en riktigt mysig kaffestund.

Upplev tillsammans med andra

På Silver Life är vi övertygade om att allting hänger ihop. Därför är det viktigt med en bra balans i livet med gemenskap, hälsosam mat, energigivande träning och återhämtning. Detta präglar aktiviteterna som vår serviceledare Katja anordnar. Vad som står på dagens agenda varierar mellan allt från specialanpassad träning för seniorer, vinprovning och intressanta föreläsningar till kryssningar och skogspromenader.

När du önskar det lilla extra

För en tryggare och enklare tillvaro har Graninge Strand ett nära samarbete med omsorgs- och tjänsteföretagen Kvalitativ Hemtjänst och Prioriterad. Det innebär att du kan få hjälp med till exempel städning, sällskap och andra hushållsnära tjänster vid behov. I våra behandlingsrum har du dessutom möjlighet att boka tid med frisör, massör eller fotterapeut. För att få hjälp med enklare IT-tjänster eller med lättare hantverk som att hänga upp dina nya gardiner eller byta en glödlampa finns vår vaktmästare på plats.

– Det är alltid så vackert här. När jag vaknar på morgonen går jag ut på balkongen och tar ett djupt andetag, andas in den magiska miljön och njuter av Baggensfjärden. Jag är så glad över mitt beslut att flytta hit, och det är även mina barn.

Anita

Graninge Strand

Restaurang bara ett par steg bort

När du vill avnjuta en härlig lunch är du välkommen till Villa Graninge. En modern restaurang som erbjuder en varierad lunchmeny med flera alternativ och en makalös utsikt. Kom in och njut av en god och hälsosam lunch till rabatterade medlemspriser.

Villa Boberg, en kärlekshistoria

Villa Boberg var en morgongåva, som direktör Mauritz Philipson lät bygga till hustrun Ingrid. Arkitekten bakom är Ferdinand Boberg, som även har ritat Rosenbad, Centralposthuset och NKs varuhus. 1909 stod den underbara herrgården klar, och användes som sommarresidens fram till 1946 då den såldes till Stockholms stift. Graninge Stiftsgård huserade här fram till 2013. Fyra år senare förvärvade Backastad marken och Silver Life anslöt sig för att bygga upp sitt första konceptområde.

– Att få arbeta i Graninge Strand är ren magi och att driva vår seniorverksamhet är otroligt roligt och spännande. Jag har arbetat länge inom äldreomsorgen, det är något jag brinner för. Här får man den där personliga relationen till de boende och deras närstående. Det känns otroligt fint.

Jenny Vårnäs

Verksamhetschef för Senior- och omsorgsboendet, Graninge Strand

Jenny Verksamhetschef

Omsorgsboende

När du eller en anhörig behöver mer stöd i vardagen

När hemtjänsten inte längre räcker till finns vårt vård- & omsorgsboende för dig, med eller utan biståndsbeslut. Vi har 60 platser och ett team som består av undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Du får även en kontaktperson som finns tillgänglig för dig och dina anhöriga, så att du kan känna dig trygg med att du får den vård och omsorg som passar dig.

För en enklare tillvaro

Vård och omsorgsboendet är byggt med trygghet och gemenskap som utgångspunkt. Här finns 54 ljusa och moderna lägenheter. Alla våra omsorgslägenheter elegant inredda i rogivande toner och utrustade med pentry, höj- och sänkbara sängar och trygghetslarm. De rymliga badrummen har dusch- och tvättställsblandare som du enkelt justerar med ett knapptryck. Är ni ett par som vill bo tillsammans finns lägenheter anpassade för detta. Du kan också välja om du vill hyra lägenheten med eller utan möbler.

En dag i din takt

I det gemensamma vardagsrummet kan du ta en kopp kaffe i soffan med spegelblanka Baggensfjärden utanför fönstret. Eller läsa tidningen i lugn och ro i läshörnan. Vi erbjuder dessutom dagligen en aktivitet eller utevistelse som är frivillig att vara med på.

Mat med omtanke

Vårt mål är att alltid förse våra boende med näringsrik och energigivande mat. Menyn är varierad med fokus på hälsosamma rätter. Förutom frukost och lunch serveras det även middag, kvällsmat, mellanmål och fika.

Våra andra enheter

Medlemskap

Det lönar sig att bli medlem

Som medlem får du förtur till lägenheter på våra områden och fina erbjudanden från våra partners. Vi har ett medlemskap för dig som vill ställa dig i kö, och ett för dig som redan bor hos oss.

Seniorboende i Stockholm