En vårhälsning från Graninge

För oss på Silver Life är våra boendes välbefinnande vår absolut högsta prioritet och att förhindra infektioner är en viktig del av omsorgsarbetet.

Det är speciella tider i Graninge och vi är glada att ha varit tidiga med åtgärder om begränsningar av besök i vård- och omsorgsboendet . Vi har sedan två veckor tillbaka även kommit igång med regelbunden testning av våra medarbetare.

Vi kan meddela att vi inte har några fall av covid-19 hos oss.

Vi har samtidigt sedan början av mars arbetat aktivt med att få in rätt skyddsutrustning – och kan konstatera att vi nu har lyckats få in högkvalitativ utrustning i tillräckliga mängder för att hantera en eventuell framtida smitta.

Vi är också glada att kunna meddela att vi denna vecka påbörjat en pilot där vi i samarbete med Sophiahemmet och Kunskapsskolan snabbutbildar fler som kan hjälpa till i vården och omsorgen.

Vi har full förståelse för den påfrestning det innebär för anhöriga som inte får besöka sina nära och kära under denna märkliga tid. Därför har vi bland annat köpt in surfplattor som underlättar för videosamtal och öppnat ett Instagram-konto som gör det möjligt att följa vardagen i Graninge Strand på distans.

Vi har samtidigt anpassat vår verksamhet och många aktiviteter sker nu utomhus och på- eller från våra balkonger. Graninges unika miljö talar till vår fördel – och vi tittar även på möjligheter för utebesök.

 

Fler nyheter